Устойчивото строителство - гаранция за качествен живот

Marten Project Company и Баумит за своето партньорство 

В Marten Project Company обръщаме изключително внимание на материалите, с които работим. Те са в основата на естетичния, качествен и енергоспестяващ дом, офис или вила, както и в успеха на всеки инвестиционен проект.

От работата ни с Баумит се учим на тънкости при системите за фасадни мазилки. За нас е удоволствие да работим с компания с такава дълга история, започнала още през 1810 година. Компанията е лидер в сегмента си в България вече над 25 години и разполага със собствен Център по изследователска и развойна дейност във Вопфинг, Австрия, където е сърцето на марката, а цветовият им каталог притежава 888 цвята. Безкрайна палитра, нали? Те самите споделят, че:

„Ние желаем всички хора да живеят здравословно, енергоспестяващо и красиво“ – фирмената визия на Баумит е свързана с огромна отговорност спрямо нашите сътрудници, клиенти и общество. Качеството на управление и опазването на околната среда от десетилетия са в основата на фирмения идеал. През последните години Баумит постави на първо място в своята визия за развитие здравословното обитаване. Ние се стремим да произвеждаме така, че сградите ни да бъдат енергоефективни, но за нас е от особена важност хората в тях да чувстват комфорт и защита в своите жилища, офиси и производствени помещения. Нашите проучвания, направени в единствения в Европа изследователски парк „Вива“, който сравнява строителните материали, се обработват от три независими научни института. Специалистите в развойната дейност на Баумит се стремят  да получат такива качества на строителните продукти, които от една страна да вдъхновят проектанти и строители да ги ползват, а от друга да осигурят необходимия уют на клиентите.”

Прочетете също: Каква всъщност е стойността на архитектурното проектиране?

Ако разгледаме един продукт като 100%, то при Баумит 50% са качествените материали, а останалите 50% са логистика и първокласно обслужване. В основата на успеха им като водеща марка е разбирането на процеса Баумит си партнира с всички участници – от проектанти и инвеститори до строители и малки бригади, като цели да улесни комуникацията и да предложи решения във всички фази. При работата на нашето архитектно студио с тях усещаме, че активната комуникация с архитектите в етапа на проектиране води до по-синтезиран и качествен краен продукт. Баумит разполага с компетентен екип от архитектурен консултант, продуктови мениджъри, регионални мениджъри и инструктори, защото знаят отлично, че и най-добрите архитектурни намерения могат да бъдат провалени, ако детайлите не се изпълнят както трябва или с цел икономисване се спести от продукти или експерти.

За работата си с архитектурно студио Marten Project Company експертите на Баумит споделят: 

“В лицето на Marten Project Company Баумит срещна не просто клиент, а партньор, чиято работа напълно съответства на стремежа ни към създаване на здравословни пространства. Архитектурното студио залага на жилищни сгради с топ локация, висококачествено фасадно оформление и вътрешни решения, допълващи благоприятно постигането на комфортната среда. Именно такива са Hestia House на бул. Витоша и En Building Residence на бул. Черни връх в град София. Благодарение на професионализма на целия екип успяхме да разработим тези проекти, при които реализацията отговаря напълно на първоначалните идеи. В техническата и работна фаза на проектите заложихме конкретни системи и решения, които да дадат реална количествено-стойностна сметка. Това направи разходите по строителството по-предвидими. Спестихме време от вземане на решения „в движение“, което доведе до оптимизиране на строителните процеси.”

Сред продуктите, които използвахме, са висококачествени продукти като интегрирана топлоизолационна система Про със самопочистващата се мазилка НанопорТоп, която да осигури енергоефективни мерки за сградата и минимални колебания на вътрешната температура. За вътрешните пространства бяха избрани Баумит вароциментови и гипсови мазилки, които със своята влагорегулираща способност допринесоха за постигане на оптимален климат на обитаване. 

Архитектурно студио Marten Project Company предлага винаги иновативни и модерни работещи решения, за да бъдат по-успешни Вашите инвестиционни проекти. Свържете се с нашия професионален екип за експертна консултация. Очакваме Ви!