Окачена стъклена фасада – практичното и красиво решение

Позиционирайки се сред лидерите в бранша, екипът на Marten Project Company предлага професионално архитектурно проектиране, подкрепено от дългогодишни партньорства с доказани експерти, а ефективността на всеки един проект се гарантира от висококачествените материали и иновативни решения, които имплементираме. За изграждане на атрактивна и устойчива визия на един от най-успешните ни проекти, многофункционалната 7-етажна сграда EN Building Residence, намираща се на бул. Черни връх в гр. София, използвахме структурните окачени фасади CW50-SC на нашите верни партньори от Reynaers Aluminium - водеща европейска компания, специализирана в производството и дистрибуцията на висококачествени алуминиеви решения за фасади, прозорци, врати, както и други елементи, необходими за устойчивото изграждане на всяка една сграда.
В дългогодишната ни съвместна практика установихме, че системите за структурни окачени фасади на Reynaers удовлетворяват високите очаквания на клиентите за отлично качество и лесна употреба.
Какво представлява окачената фасада?
Окачената фасада е конструкция от взаимосвързани алуминиеви хоризонтални и вертикални профили, носещи стъклопакети, която образува външната обвивка на една сграда. Предимствата на този вид фасади включват:

 • Лека, здрава и устойчива конструкция
 • Приток на повече светлина в помещенията
 • Неограничено разнообразие от цветови решения
 • Многообразие на форми с яснота и точност на линиите
 • Изключително добри звуко- и топлоизолационни свойства

Прочетете също: Устойчивото строителство - гаранция за качествен живот

Къде можем да използваме окачена фасада?

Окачените стъклени фасади на Reynaers са подходящи както за нови, така и за реновирани сгради. Продуктите на белгийската компания се отличават с изящен дизайн и елегантност, създаваща модерното усещане за прозрачност и свобода като основен архитектурен акцент.

Какво предлага качествената система на окачената фасада?

Тези системи включват oĸaчeни фacaди, вpaти, пpoзopци, плъзгaния, системни профили, аксесоари, обков, конзоли, EPDM уплътнители и неръждаеми системни крепежни и други елементи, които ce вгpaждaт във вce пo-гoлeми и пo-тeжĸи cтъĸлoпaĸeти. Висококачествените системи на Reynaers са проектирани с голяма разновидност от възможности за отваряне и максимална прозрачност. Те гарантират отлична устойчивост на ветрово натоварване, както и висока въздухо- и водонепропускливост.

Прочетете също: Какво да имаме предвид при закупуването на имот?

Какви са основните изисквания към една система на окачена фасада?

С екипа на Marten Project Company забелязваме през годините естественото желание на клиентите за все повече светлина в сградите. Hyждaтa oт мaĸcимaлнa пpoзpaчнocт вoди дo вce пo-гoлeми и тeжĸи cтъĸлoпaĸeти, които се поемат от системите за окачени фасади. Eднo oт нaпpaвлeниятa, в които се специализира Reynaers Аlluminium e имeннo възмoжнocттa в техните cиcтeми зa oĸaчeни фacaди дa ce вгpaждaт вce пo-гoлeми и пo-тeжĸи cтъĸлoпaĸeти. B тoвa oтнoшeниe те paзpaбoтвaт: 

 • Елегантно техническо решение за отваряема клапа в бранша, позволяващо по-голяма прозрачност и достъп на повече светлина в помещенията,
 • Добре топлоизолирани клапи, поради пълното покриване на профилите от стъклопакета и спазване на основни физични принципи,
 • Отличен коефициент на топлопреминаване,
 • По–лесен и сигурен монтаж на структурните стъклопакети посредством „райбер“ по целия периметър на стъклото,
 • Фиксиране по целия периметър на стъклопакета, вместо точково, осигуряващо по–добро поведение на окачените фасади на Reynaers спрямо конкурентните предложения при сеизмична активност, слягане, удар отвътре/отвън, минимизиращо също и риска от счупване на стъклопакетите в процеса на експлоатация,
 • Системни конзоли за монтаж към стоманобетоновата конструкция на сградата - предлагат се пълен комплект с всички аксесоари (вместо на прът, ненарязани и неокомплектовани),
 • Системите на Reynaers притежават 10-годишна международна, системна гаранция с уникално за бранша покритие!

Превърнете следващия си инвестиционен проект в дългосрочен успех, основавайки се на високото качество и доказания опит. Експертите от архитектурно студио Marten Project Company ще Ви консултират и съдействат във всяка една фаза от подготовката, до изкарване на разрешително за строеж - свържете се с нас или научете повече за нашия екип.